Code U110C Alternator Issues? - Chrysler Forum - Chrysler Enthusiast Forums


Chrysler Pacifica Luxury meets versatility in this mid-sized sport utility vehicle

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 06-12-2018, 05:07 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jun 2018
Posts: 2
Default Code U110C Alternator Issues?

I have a 2005 Chrysler Pacifica. About a week ago every trouble light came on along with no locks, windows, a/c, radio, etc with the rpm and temp gauges fluctuating. The only code the reader gets is U110C. After some research I tested the battery and alternator.

Battery reads 12.7V off and a little above 14V on.
Alternator Connection reads the same.
I also tested the amps and it was only showing 30A which is way to low. So my question is could this be the cause of all the sensors and accessories not working/malfunctioning?
Reply With Quote
  #2  
Old 06-15-2018, 09:54 PM
Junior Member
 
Join Date: Apr 2017
Posts: 10
Default

Two things to check are the connections at the ECU, which is under the left headlamp. Remove the two 8mm screws holding on the headlamp, then check all the connectors going into the ECU. They have a habit of going haywire after becoming wet, car wash or rain water. Could also have corrosion on connectors.

If all looks good there, take a look at your IPM (fuse box) connectors underneath for said corrosion. Check the grounds on the inner fender below the battery, sometimes those become corroded as well, re-terminate the corroded wire and reattach. Throw a goop of axle grease or vaseline over the terminal to help prevent further corrosion if that's your issue.

If you think you found something that could be the issue and fix it, disconnect the battery ground for half an hour and then reconnect. Start up and see if it goes away, and check your codes again.

Good luck.

Last edited by Steven Pangilinan; 06-15-2018 at 09:55 PM. Reason: clarification
Reply With Quote
  #3  
Old 06-19-2018, 06:50 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,020
Default

U110C is no fuel level bus message

battery car off is suppose to be 12v car on suppose to be 14 volts
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pacifica 2005 3.5 U110C U0140 U0155 webnet Chrysler Pacifica 3 05-27-2017 11:35 AM
code error U110c Dan B1 New Member Area 1 03-11-2012 12:10 PM
u110c Dan B1 Chrysler 200 & Sebring 0 03-10-2012 03:45 AM
Lower alternator bolt 1999 JXI 2.5 V6 H code RickZler Chrysler 200 & Sebring 2 12-21-2011 09:14 AM
U110c message- no fuel level bus message dphickster Chrysler Voyager & Town & Country 5 05-05-2008 09:00 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 02:34 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.