Chrysler PT Cruiser Offering a sedan and 2 door convertible, both of which offer a naturally aspirated or turbocharged engine, this car has something to offer everyone

41TE delay into 1st

  #1  
Old 12-07-2010, 11:55 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Dec 2009
Posts: 13
Default 41TE delay into 1st

Anyone have a couple ideas of what would cause a delay of a few seconds (3-5 sec) into 1st gear when shifting from rev to drive, or maybe even park to drive?

The driver mostly notices it when backing out of the drive way, but thinks it may do it when starting initially driving forward from park too.

It's a 41TE 2002, with about 110k miles.

Someone mentioned performing a quick learn might fix it, but that doesn't seem to make sense for a shift initially into 1st.

Any leads would be appreciated.

Thanks.
 
  #2  
Old 02-13-2011, 10:37 PM
master tech's Avatar
Senior Member
Join Date: Oct 2007
Location: San Mateo ,Ca
Posts: 103
Default

You could have either a leaking o-ring seal on the LR accumulator cover or the front pump. Did you ck for any transmission codes?
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
neex
New Member Area
0
08-28-2013 01:52 PM
Chrysler Forum Editor
Brand News, Concepts & Rumors
0
03-23-2013 02:08 PM
ukdaniel2323
Chrysler Crossfire & Crossfire SRT-6
4
12-27-2011 09:02 AM
iroczvenom
Chrysler Pacifica
4
04-28-2010 09:30 AM
muso58
Chrysler Voyager & Town & Country
0
05-31-2006 05:40 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 41TE delay into 1st


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.