General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

99 300M won't start

  #1  
Old 08-01-2017, 10:34 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2017
Posts: 3
Default 99 300M won't start

My 1999 300M won't start. Turn over good and I can hear the fuel pump come on. But it doesn't fire. Maybe timing belt broke? It was leaking antifreeze ocassionally recently and I'm wondering if the antifreeze weakened the belt and caused it to break. Where or what would I check first?
 
  #2  
Old 08-02-2017, 07:12 AM
Senior Member
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 811
Default

For a '99 model year and probably over 100K, with a leaking water pump. Yes it is likely the timing belt broke. There should be a plastic cover over the TB area that can be easily removed to see if the belt is in one piece or not. Hopefully it is OK as these motors are an interference motor and will damage valves and pistons if the TB breaks or is out of "time".
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
2005Cruiser
Chrysler PT Cruiser
20
08-20-2018 08:46 PM
Js G Irby
General Tech
1
08-02-2017 08:16 AM
snickingaround
300M, Concorde, LHS, New Yorker
4
07-02-2014 05:42 PM
khobar
300M, Concorde, LHS, New Yorker
21
10-25-2013 12:05 PM
laura
Chrysler 200 & Sebring
5
04-11-2010 08:48 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 99 300M won't start


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.