New Member Area New to CF? Stop in tell us about you.

angang44

  #1  
Old 08-10-2017, 10:00 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2017
Location: SC
Posts: 1
Default angang44

Hi my name is Angela I have a 2001 LXi Sebring the transmission oil was leaking so we took pan off put new filter an gasket on leak stopped .Now when I put my car in reverse it pushes forward then stop when I put it in drive it goes back then stops I don't no what to do. help
 
  #2  
Old 08-11-2017, 11:31 AM
dcotter0579's Avatar
Senior Member
Join Date: May 2008
Location: Detroit suburb
Posts: 4,971
Default

Obviously, it was something you did in the process of changing the fluid/filter. Go back and review everything that you did. Did you install the filter correctly? Did you disturb anything else in there in the process? Did you clean the magnet properly? Did you use the exact fluid that is specified by Chrysler to refill? (It matters.) Did you refill to the proper level? This is an electronically controlled transmission. There may be fault codes stored in the computer. You will need access to a very sophisticated code reader to be able to get them. If you can't get it going you'll have to have it towed to a transmission shop for proper diagnosis. They have electronic and hydraulic equipment to make a proper diagnosis. Nobody here can diagnose the transmission over the internet.
 

Thread Tools
Search this Thread
Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.