300M with check engine light and P1684 and P 1776 codes

  #1  
Old 09-25-2011, 10:01 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Exclamation 300M with check engine light and P1684 and P 1776 codes

Check engine light comes on , no noticeable problems until coming to stop to turn or up to a stoplight. Transmission down shifts hard and sticks in low gear. ( all transmission position lights illuminate when transmission selector placed in "Auto Stick". transmission jumps hard when selecting "D" or any other drive selection. Diagnostic codes P 1684 , P 1776 and others show up on the OBD II reader. Cannot get it to do this when taking it to the dealership. Left car with Dealership and they could not duplicate conditions. Test drive with Technician.... No light or transmission problem. Just a few miles down the road from the dealership (After Service has departed) light comes on and transmission does it's thing again! Things "reset" when car is turned off for about 10 - 15 seconds and computer resets, all is well again. No light and transmission works normal.

Have gotten #2 cylinder misfire code as well as several transmission codes, but P 1684 shows up before all other codes in the chain of events.
Frustrated!
 
  #2  
Old 09-26-2011, 08:42 AM
TNtech's Avatar
Senior Member
Join Date: Jul 2010
Location: Tennessee
Posts: 1,234
Default

Swap out the relay labeled EATX or Transmission with a known good one. Drive it for a while and see how it goes.
 
  #3  
Old 10-01-2011, 01:02 AM
Junior Member
Join Date: Sep 2011
Location: Denver
Posts: 12
Default

Code P1684 simply means your battery has been disconnected within the last 50 starts. I know this because I too (yesterday) had the code. Possibly you can find a "new" tranny @ the junkyard.
Best of luck to you!
 
  #4  
Old 10-01-2011, 10:49 AM
TNtech's Avatar
Senior Member
Join Date: Jul 2010
Location: Tennessee
Posts: 1,234
Default

I like how people start threads and never come back. I might as well reply to this wall over here.
 
  #5  
Old 10-02-2011, 06:58 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default

TNtech,
Just following YOUR suggestion. After doing as you suggested, the condition still occurs. no difference. still getting those two codes as well as others ..... however the other codes would logically follow if the transmission module resets while in operation. Codes such as misfire and valve in wrong position.

Just wish someone else has had this problem with this model. nothing in tech notes from Chrysler about this problem. May be a bad computer module, or bad computer.

Still frustrated!
 
  #6  
Old 10-02-2011, 07:07 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2011
Posts: 3
Default

Tranny working just fine as long as computer retains a good power connection. Tranny doing what it's programed to do when it looses power to the computer..... go into default mode! Just shutting the car off for several seconds and re-starting every thing works just fine. Sometimes the check engine light goes out .... sometimes it stays on. Sometimes the check engine light stays on and nothing happens with the tranny...... .

Still frustrated!
 
  #7  
Old 06-13-2012, 05:24 AM
Senior Member
Join Date: Mar 2012
Posts: 151
Default

sounds like my problem with a 03 concorde , however i have yet to pull any trans codes. a new trans from junk yard was mentioned , i hope this is not the case , my ride only has 55k on it.

we prob have the same engine and trans? 3.5
 
  #8  
Old 07-29-2012, 01:33 PM
Junior Member
Join Date: Jul 2012
Posts: 4
Default

P1776 - Solenoid Switch Valve Latched in LR Position (this is a transmission issue which may involve replacing the valve body and solenoid pack; on some models there is a TSB on this problem so be firm with your dealer / Chrysler).
 
  #9  
Old 12-04-2013, 06:54 AM
Junior Member
Join Date: Dec 2013
Posts: 2
Default

Well if people start thread, they should atleast comeback and check what's going on..
 
  #10  
Old 12-04-2013, 09:51 AM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,108
Default

9 times out of 10 the solenoid pack is the cause for the 1776
 

Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 300M with check engine light and P1684 and P 1776 codes


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.