Chrysler 200 & Sebring Whether it be the sedan, coupe, or convertible, this mid-sized model offers a touch of class to every style in it's lineup

2001 LXI high speed blower works only

  #1  
Old 02-12-2006, 11:54 PM
Thread Starter
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default 2001 LXI high speed blower works only

What are the chances that this problem is the blower resistor? Has anyone replaced it before? Where is it located?

 
  #2  
Old 02-12-2006, 11:55 PM
Thread Starter
Join Date: Feb 2006
Posts: 2
Default RE: 2001 LXI high speed blower works only

Does the resistor sit inside the blower motor itself or is it some other place?
 
  #3  
Old 12-12-2011, 02:15 PM
Junior Member
Join Date: Dec 2011
Location: Stevens Point, Wisconsin
Posts: 3
Default

Its behind the glove box. I had this same problem and replace the blower motor resister with one from a PT Cruiser and have had no problems since, that was four years ago.
 
  #4  
Old 07-24-2012, 09:53 PM
acl
acl is offline
Junior Member
Join Date: Jul 2012
Posts: 1
Default

I had the same problem on a 2001 T&C LXI. The blower motor would always run on high and we could not shut it off. I replaced the blower motor resister about 6 months ago. The same problem has re-occurred. Since it apprears that the blower motor resister has failed again. Does this mean that the blower is bad (along with the resister)? Please respond/advise.
 
  #5  
Old 07-24-2012, 10:55 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,114
Default

more then likely yes
 
  #6  
Old 08-27-2012, 11:56 PM
Junior Member
Join Date: Aug 2012
Location: Mishawaka, IN
Posts: 7
Default Maybe a compatibility issue

My a/c would only work on high. Replaced the a/c heater control panel (X2). No good. Researched a little and changed the blower control reisistor. On my 2002 Sebring it's behind the glovebox, under the dash by the blower. Disconnect the electric and there are two (2) screws holding in the resistor. Now after changing the resistor it worked fine for awhile then started blowing air through the defrost, then straight out, then defrost again . I got my resistor from a junk yard and I think it be wise to make sure the resistor is compatible with your vehicle and the vehicle you get the resistor from. The new resistor looked completely different than the one replaced. I think there was a TSB on this resistor. I am sure there is a range there but check to be sure. Thanks.
 
  #7  
Old 08-31-2012, 09:31 AM
Junior Member
Join Date: Aug 2012
Posts: 4
Default

I purchased control resistor from the dealer (about $35.00), was told that original resistors were manufactured in Hungary, newer ones from Mexico. New resistor is a little bigger than original and looks a little different, so I used a Dremel tool to enlarge opening. Works fine now.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
esu
Chrysler 200 & Sebring
13
06-14-2012 12:44 PM
courtney frias
Chrysler 200 & Sebring
1
04-13-2012 11:15 PM
dm6174
Chrysler Voyager & Town & Country
5
11-11-2009 05:39 PM
marshlk
300M, Concorde, LHS, New Yorker
1
01-03-2009 03:34 PM
jesuslike
Chrysler 200 & Sebring
3
07-26-2006 04:46 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2001 LXI high speed blower works only


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.