Chrysler 200 & Sebring Whether it be the sedan, coupe, or convertible, this mid-sized model offers a touch of class to every style in it's lineup

No power to radio

  #1  
Old 09-23-2018, 10:20 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2018
Posts: 3
Exclamation No power to radio

I have a 99 Chrysler Sebring Convertible Limited. The radio was stolen from the car so I went out and bought a kenwood unit and wired everything. It will not power on at all but the harness is getting power. Same with the radio harness. All fuses are good, also checked fuse for the unit and it's good as well.. I've had people check over it just to be sure I didn't miss anything and they are about as clueless as I am. Not the first time hooking one of these up!
 
  #2  
Old 09-23-2018, 11:34 AM
Senior Member
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 813
Default

Did you hook up a GROUND connection from radio chassis to the body? Not your first time and others looking at it, and reporting power thru harness and at radio..leaves ground or bad radio. and usually there is 2 power feeds to most radios now, 1 for main power and one foe "keep alive memory" power. Are you sure you are testing correct power line for main for possible fuse trouble or switched main power?
 
  #3  
Old 09-23-2018, 11:42 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2018
Posts: 3
Default

Originally Posted by REBEL59 View Post
Did you hook up a GROUND connection from radio chassis to the body? Not your first time and others looking at it, and reporting power thru harness and at radio..leaves ground or bad radio. and usually there is 2 power feeds to most radios now, 1 for main power and one foe "keep alive memory" power. Are you sure you are testing correct power line for main for possible fuse trouble or switched main power?
I tried both grounding methods, one that connects to the stock ground and then attempted to ground it out separately as instructed by someone else who has a Sebring and none worked.I mean I would understand 1 unit being defective, but I now have another one which still gets no power.

Could it be that I wasn't getting a good connection when attempting to ground it? Do you know where the stock ground is?
 
  #4  
Old 09-23-2018, 11:45 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Sep 2018
Posts: 3
Default

Judging by the amount of rust I seen earlier behind the dash, It's likely the ground for the radio is corroded.
 
  #5  
Old 09-23-2018, 02:15 PM
Senior Member
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 813
Default

Well track down the ground wire mounting point and relocate it to an unrusted spot.
 
  #6  
Old 10-06-2018, 02:11 PM
Join Date: Sep 2018
Posts: 41
Default

I am also facing extreme problem to do turn on radio, this happened right after a new battery was installed in the car. The mechanic said something about I had to re-program it. Is this true?

If anyone have any more solution please advice.
 

Last edited by nauman_mustafa; 10-06-2018 at 02:13 PM.
  #7  
Old 10-07-2018, 06:39 PM
dcotter0579's Avatar
Senior Member
Join Date: May 2008
Location: Detroit suburb
Posts: 4,993
Default

If yours is a European model, it might require a code to get the radio to work. You will have to go to the dealer for that. It's an anti-theft provision.
 
  #8  
Old 10-07-2018, 06:48 PM
Senior Member
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 813
Default

Originally Posted by dcotter0579 View Post
If yours is a European model, it might require a code to get the radio to work. You will have to go to the dealer for that. It's an anti-theft provision.
If you're referring to the member of post #6, he is listed as being in the USA,. Nice thought about the EU security system though!
 
  #9  
Old 10-07-2018, 09:24 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,115
Default

Outside info here. It was stolen. Did they cut the wires to get the radio out? If they did chances are they blew fuses.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
pacman069
Chrysler Voyager & Town & Country
1
05-02-2019 01:26 PM
rlowe
Chrysler 300, 300C & 300C SRT-8
0
01-19-2018 04:22 PM
Evapa
General Tech
9
12-23-2008 12:54 AM
71grande
Chrysler Voyager & Town & Country
2
11-13-2007 03:07 PM
TheVoice
Chrysler Voyager & Town & Country
2
09-26-2007 04:44 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: No power to radio


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.