Chrysler PT Cruiser Offering a sedan and 2 door convertible, both of which offer a naturally aspirated or turbocharged engine, this car has something to offer everyone

01 PT - CAM sensor replaced but will not start still! HELP

  #1  
Old 01-27-2007, 09:02 PM
Thread Starter
Join Date: Jan 2007
Posts: 2
Default 01 PT - CAM sensor replaced but will not start still! HELP

Hi, I've had my 01 for about 2 years now, the other day it just died on the road as I was waiting to make a left-hand turn. Couldn't get it started again, after a computer was hooked to it, it said CAM sensor failure, so my husband just replaced that today yet the car still won't turn. We are wondering what else it could be - is it possible it could be maybe the timing belt? Or does anyone else have any possible other suggestions? The lights, radio, etc., all work, but it just refuses to crank up. Can someone offer some advice on what else it could be?
Thanks in advance!
 
  #2  
Old 01-28-2007, 01:49 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,115
Default RE: 01 PT - CAM sensor replaced but will not start still! HELP

did he just put a cam sensor in most of the time i put cam and crank in because they work off each other to start the car up. Yeah possable the belt as well there is an inspection hole at teh top of the timing cover ahve some one look at it while some one else is cranking the car over
 
  #3  
Old 06-29-2008, 12:10 AM
Join Date: Jun 2008
Posts: 6
Default RE: 01 PT - CAM sensor replaced but will not start still! HELP

The cam sensor controls the amount of fuel that is used based on the speed of the camshaft. Your crank sensor controls your ignition circuit and spark control. While each circuit is a stand alone system in its own right....they do work in unison to a point. They feed information to the main computer and from there it activates all of the other systems.
 
  #4  
Old 10-21-2008, 04:37 PM
Join Date: Aug 2008
Posts: 1
Default RE: 01 PT - CAM sensor replaced but will not start still! HELP

its probably the timing belt. mine died on my while going down the road. its a huge job to fix.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
bgeise
Chrysler Voyager & Town & Country
3
11-05-2014 03:38 PM
Megan O'Clair
Chrysler Pacifica
5
08-04-2014 09:50 AM
snickingaround
300M, Concorde, LHS, New Yorker
4
07-02-2014 05:42 PM
kazeck23
Chrysler 200 & Sebring
12
02-16-2011 10:05 AM
Mizhan6
General Tech
1
06-24-2007 09:19 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 01 PT - CAM sensor replaced but will not start still! HELP


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.