2006 pt Cruiser, cranks, no start, spark verified - Chrysler Forum - Chrysler Enthusiast Forums


Chrysler PT Cruiser Offering a sedan and 2 door convertible, both of which offer a naturally aspirated or turbocharged engine, this car has something to offer everyone

Reply
 
 
 
Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 01-08-2018, 01:49 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Default 2006 pt Cruiser, cranks, no start, spark verified

Hi guys. I have a 2006 PT Cruiser, 2.4, non turbo that was running rough. I pulled the codes and had a misfire in cylinder one. I also had a leaky valve cover gasket. So I pulled the intake off and changed the gasket, plugs, plug wires, and coil pack while I had it all apart. Plugs are gapped at .40 as the manual says. I put it all back together and it won’t start now. It cranks and I verified spark is getting to the plugs with a tester. I even sprayed stating fluid down the throttle. Cranks but nothing. What did I do wrong or forget. Please help. Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-11-2018, 01:39 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,020
Default

so your getting spark at the plugs?
Reply With Quote
  #3  
Old 01-11-2018, 10:50 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Default

Yes. I ground the plugs and watched them spark as it turned over. Here’s everything that I have done. Pulled intake to access spark plugs and valve cover. Pulled valve cover and changed gasket. Changed plugs, wires, and coil pack. Verified spark at the spark plug. The plu itself is firing. Made sure of the order of wires. Re-attached intake and all sensors and vacuum lines as well as throttle cable. Cranks. No start. Shot starter fluid down throttle intake. Didn’t even sputter. Took off the cam sensor and verified cams are turning, replaced sensor. Still carmaker no start. Got Checked for fuel pump sound start up. Can hear fuel pump spinning up when key is turn to on position.

Just did did a hard reset of the tipm by unplugging it and connecting battery cables together over night. Re-assembled. Cranks. No start. Threw error code p0522 oil pressure sensor low voltage.

that’s where I am. Hands in the air. Any help would be appreciated. Thanks.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-11-2018, 10:59 PM
Junior Member
Thread Starter
 
Join Date: Jan 2018
Posts: 3
Default

Oh btw, checked oil. Plenty of new, clean oil.

Also forgot to mention, checked compression, all cylinders good.

Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 01-12-2018, 02:46 PM
Senior Member
 
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 475
Default

Something sure does NOT sound right. Have spark, hear fuel pump, Starting fluid will not fire up the motor, and good compression.
Even if injectors are not working ...starting fluid will fire off if there is spark.
I would check ALL fuses on the fuse panel, not sure on the cruiser's but there may be a fuse for pcm or injectors blown. Hang in there,got to be something simple that seems to be awry here.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-13-2018, 05:37 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,020
Default

only need 3 things to start a car spark fuel and air if it was running before you took it spark and not now it has to be user error aka bad wires coil what ever. or installed something wrong. Take the intake off and put old coil back on see what that does
Reply With Quote
  #7  
Old 03-04-2018, 07:17 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2018
Posts: 24
Default

so your getting spark at the plugs?..
thank you for reply
Reply With Quote
 
 
Reply

Related Topics
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My 2006 chrysler 300 cranks but don't give found this under car could this be why Chris Lawrence Chrysler 300, 300C & 300C SRT-8 1 11-01-2017 12:22 AM
07 sebring cranks wont start.... ROb B Chrysler 200 & Sebring 6 09-08-2008 08:16 PM
sebring cranks but wont start jonboy_4x Chrysler 200 & Sebring 2 04-06-2008 12:19 AM
2.7 cranks but doesnt have spark need help powers84 New Member Area 0 01-06-2008 05:50 PM
2.7 cranks but doesnt have spark need help powers84 Chrysler 200 & Sebring 0 01-06-2008 05:48 PM


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

All times are GMT -5. The time now is 10:15 AM.


We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.