Chrysler Voyager & Town & Country The first and foremost name in minivans leading the class since their inception in the 1980s

Homelink will not program

  #1  
Old 03-30-2012, 12:17 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 86
Angry Homelink will not program

2012 T&C and Genie head (post 1996 intellicode).
OK this is not rocket surgery, I cannot get the homelink in the car to work with the Genie opener.
I have gone as far as replacing the intellicode logic board in the Genie head unit as recommended by Genie. I can program my remotes no problem, just the blessed homelink in the car will not. I have followed every conceivable step for programming these stupid things, even been on the phone to homelink tech support and they are even more confused.

Please someone give me an idea.
Do they even work?????

BTW I'm a software engineer, programming homelink should not be a challenge.
 
  #2  
Old 03-31-2012, 05:37 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2007
Location: Orlando, FL
Posts: 86
Default

Mystery solved.
I had to dig out the original old remote for the garage door and feed it a fresh battery. I had bought new remotes since the old one was tattered, but these apparently do not work with homelink.
So with the original remote I followed the procedure with a small exception, after pressing the learn button on the head I pressed the homelink button for about a second until the garage door opener activated. The press and hold for 2-3 seconds did not work.
Note that you need to hold the homelink button for a couple of seconds before the door opens or closes, a quick push does not work.
 
  #3  
Old 03-31-2012, 08:48 PM
TNtech's Avatar
Senior Member
Join Date: Jul 2010
Location: Tennessee
Posts: 1,234
Default

I always thought that feature was pointless.
 
  #4  
Old 11-16-2012, 12:36 PM
Junior Member
Join Date: Nov 2012
Location: California, USA
Posts: 1
Default Program a Homelink Garage Door Opener

<li class="step " style="margin: 0px 0px 20px; padding: 0px; border: 0px; outline: 0px; font-weight: normal; font-style: normal; font-size: 13px; font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; vertical-align: baseline; list-style: none; color: rgb(0, 0, 0); font-variant: normal; letter-spacing: normal; line-height: normal; orphans: 2; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-size-adjust: auto; -webkit-text-stroke-width: 0px;">

Enter your vehicle with your garage remote and press and hold the two outer buttons on your vehicle's HomeLink system.Release the two buttons once the LED light on the system begins blinking. Hope that will help


 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
tfrost7
Chrysler Pacifica
1
07-30-2014 12:30 AM
GOVOLS123
Chrysler 200 & Sebring
0
10-26-2010 12:18 PM
sonic gihad
Chrysler Pacifica
2
01-07-2009 01:33 PM
Hawwk11
Chrysler Pacifica
4
09-11-2007 11:12 PM
redriderbob
Brand News, Concepts & Rumors
0
12-18-2004 12:40 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Homelink will not program


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.