New Member Area New to CF? Stop in tell us about you.

2000 Sebring Conv. - Run Rough when hot.

  #1  
Old 05-31-2018, 10:08 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2018
Location: Central New York
Posts: 4
Default 2000 Sebring Conv. - Run Rough when hot.

Hello - I have an odd issue with my Sebring. Starts & Runs beautiful when cold. No knocking / smooth idle / No valve clatter etc.
But when engine gets hot I get mild valve clatter on acceleration / rough low idle, stalling.
I've replaced Plugs / Wires / CPS & Distributor.
If I let engine cool and runs fine again.
I checked timing Belt and it appears fine.
Not sure what to look for next.
Any advice would be appreciated.
Thanks
 
  #2  
Old 05-31-2018, 10:20 AM
Senior Member
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 764
Default

I will assume you have the 2.5 mitsubishi V6 under the hood? When posting of driveability concerns it would be helpful to know just what motor is being questioned of.
IF so at 18 years of age, have you replaced the fuel filter yet? Should be underneath the car, just ahead of the passenger rear wheel. Another possibility to investigate is the EGR valve possibly hanging open when it should be closed. The clatter you hear MAY be caused by extreme LEAN running conditions as to why my 2 suggestions.
Looking forward to hearing back from you !
 
  #3  
Old 05-31-2018, 10:46 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2018
Location: Central New York
Posts: 4
Default

Thanks for the suggestions. I will check it out and let you know how I make out.
 
  #4  
Old 06-19-2018, 06:02 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2018
Location: Central New York
Posts: 4
Default

STILL STUGGLING WITH THIS ISSUE. My 2000 Sebring with the 2.5 Mitsubishi Engine. 140k miles. I've replaced the following parts - Valve cover gaskets / Plugs / Wires / Distributor / EGR Valve & Crank position sensor. I've actually replaced distributor twice. Second distributor is a Cardone Select.
The car starts & runs perfect when cold. Smooth idle , No skip's. Once engine comes to temperature 180-195 degrees, the engine begins to run rough. (Engine misfire) However, I have No codes & No Engine lights. The rough idle progressively gets worse eventually leading to a stall. After stalling engine is very hard to restart. If I let Engine cool for 30-45min. it will start fine. Smooth idle etc.
I've used an electric cleaner to clean all connections.
I'm at a loss. Suggestions would be appreciated.
Thanks
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
kkc
Chrysler Voyager & Town & Country
32
10-01-2014 01:13 AM
bubbaisthebest
Chrysler 200 & Sebring
0
11-11-2011 09:59 PM
stewartsoftware
Chrysler Voyager & Town & Country
1
05-27-2011 04:28 AM
JoeMechanic
Chrysler 200 & Sebring
5
05-07-2008 02:22 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2000 Sebring Conv. - Run Rough when hot.


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.