Go Back   Chrysler Forum - Chrysler Enthusiast Forums > Chrysler Vehicles > Chrysler Sebring
Sign in using an external account
Register Forgot Password?
Search

Welcome to the Chrysler Forum - Chrysler Enthusiast Forums.
If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Reply
 
 
 
 
LinkBack Thread Tools Search this Thread
  #1  
Old 02-27-2011, 08:33 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Exclamation Very High Idle on my 98 Sebring LXI!!!

Hello everyone. I'm new to the forum and hoping I can get my problem fixed. I have a 1998 Sebring LXI V6 and it has about 260,000 miles on it. My car would not start after washing it one day. So I replaced things that needed replacing anyway. I put in new plugs, wires, distributor, crank sensor, fuel pump and filter. After putting everything in, I started it and the car immediately idled or raced up to 3400 rpms and would not go down. I got no MILs except for items that were mistakenly left disconnected. Even after connecting and resetting PCM; the car still races at 3400 rpms....can I get some Ideas to get my engine running correctly again?
This ad is not displayed to registered members.
Register your free account today and become a member on ChryslerForum!
Reply With Quote
  #2  
Old 02-27-2011, 10:03 AM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
 
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 7,141
Send a message via AIM to CHRYSLER TECH Send a message via Yahoo to CHRYSLER TECH
Default

Lesson learned never wash your engine water and computer/sensor dont like water.
__________________
Dealer trained Tech 15 years Now Proud Owner operator Kevin's Mobile Repair in ATLANTA. Repairing Chrysler,Dodge and Jeep
KKeller608@aol.com
http://kevinsmobilerepair.com
Reply With Quote
  #3  
Old 02-27-2011, 10:32 AM
Junior Member
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 2
Default

Yeah...I get that! I didn't wash the engine..just the car...maybe it was a coincidence that it just happen to conk out after I washed it and pulled it into my garage and then..Wham--Crank and no start condition....But I still need some suggestions to my problem...I got it started, but with way high rpms....what can I do?
Reply With Quote
  #4  
Old 02-27-2011, 08:28 PM
dcotter0579's Avatar
Senior Member
2002 Chrysler Sebring
My Garage
 
Join Date: May 2008
Location: Detroit suburb
Posts: 3,477
Default

Usually, a high idle is the result of a vacuum leak somewhere, but there are other causes. Try searching the forum here for that problem, as it has been discussed on several occasions.
Reply With Quote
Old 02-27-2011, 08:28 PM
 
 
 
Reply



Tags
2000, 300, chrysler, high, higher, idle, idling, idol, ilde, motor, normal, problem, running, sebring, wash

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Advertising

Featured Sponsors
Vendor Directory
Our Sponsors
All times are GMT -5. The time now is 01:13 PM.

Internet Brands, Inc.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Emails Backup