Chrysler 300, 300C & 300C SRT-8 The flagship of the Chrysler lineup offers the driver every bit of class of any European luxury sedan, combined with the availability of the Hemi, the engine which dominated the American Muscle Car Era

Desperately need help

  #1  
Old 05-26-2018, 01:15 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2018
Location: Texas
Posts: 1
Default Desperately need help

Hi All! I just recently purchased a 2010 Chrysler 300S. After a month of having it the ABS, ESP BAS, Traction control lights came on. Took it to the dealer scanned it, wheel speed sensor replaced it, came back on after a day. Ran it again at the dealer, they advised since it has different size tires that was the problem. Drove it around a month with the lights intermittently coming on, then the brake light (other 3 lights were on as well at the time) comes on & transmission goes out. Get a new transmission pick up the car & lights come on again. Dealership is still sticking to tire story, get new tires & new wheel speed sensors, lights are still on.

Dealership went all over everything multiple times and still canít find out why. We just realized that it has different rims on the back that are a little wider than the rims on the front, could that be the problem? Has anyone encountered anything like this? This has been an absolute nightmare!
 
  #2  
Old 05-26-2018, 02:04 PM
Senior Member
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 794
Default

I seriously DOUBT that a wider rim in the rear than up front would do this. BUT most definitely know that different tire sizes of rolling diameter will affect the sensors ability to read for impending wheel lock up due to variance of speed being read thru the 4 sensors. There is only a certain percentage variable that allows for the system to operate properly when running a smaller rolling diameter front tire than the rears.
 
  #3  
Old 05-29-2018, 11:06 AM
Senior Member
Join Date: Jul 2011
Location: Auburn Hills, MI
Posts: 566
Default

Originally Posted by Jrapstar View Post
Hi All! I just recently purchased a 2010 Chrysler 300S. After a month of having it the ABS, ESP BAS, Traction control lights came on. Took it to the dealer scanned it, wheel speed sensor replaced it, came back on after a day. Ran it again at the dealer, they advised since it has different size tires that was the problem. Drove it around a month with the lights intermittently coming on, then the brake light (other 3 lights were on as well at the time) comes on & transmission goes out. Get a new transmission pick up the car & lights come on again. Dealership is still sticking to tire story, get new tires & new wheel speed sensors, lights are still on.

Dealership went all over everything multiple times and still canít find out why. We just realized that it has different rims on the back that are a little wider than the rims on the front, could that be the problem? Has anyone encountered anything like this? This has been an absolute nightmare!
Hello Jrapstar,

Are you thinking you'd like to get a second opinion? I'm sorry you're having such a hard time. We're available via direct message and would be happy to help with that process if needed.

Jasmine
Chrysler Social Care Specialist
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Lisam666
Private 'Wanted' Classifieds
0
01-06-2014 07:56 AM
crossfireprincess
Private 'Wanted' Classifieds
0
11-23-2013 07:54 AM
Zoomnbyu
Chrysler 200 & Sebring
8
07-18-2012 12:07 AM
calamaeve
Chrysler 200 & Sebring
5
02-21-2009 08:01 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Desperately need help


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.