Chrysler Voyager & Town & Country The first and foremost name in minivans leading the class since their inception in the 1980s

problem with 2003 t/c

  #1  
Old 07-30-2010, 08:53 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Default problem with 2003 t/c

my wife has a 2003 town and country and a few days ago she went to start it and it wouldnt start.it turns over but it wont start.it sounds weird like when you turn the key to start it,it turns over faster then usual but wont start.i did the "key dance" and check to see if there are any codes and i got 2 (p1684) and (p1388).
thank you for youre help
 
  #2  
Old 07-30-2010, 09:48 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,108
Default

P1388-auto shutdown relay control circuit

possible causes
asd relay operation
fused b+ output circuit
asd relay
ipm fuse & relay center
(k51) asd relay control circuit open
(k51) asd relay control circuit short to ground
pcm
 
  #3  
Old 07-31-2010, 03:33 AM
Junior Member
Join Date: May 2009
Location: Gloucester
Posts: 9
Default

P1684....Battery disconnected during last 50 starts

Not a lot of help but don't think thats as important as the other error code
 
  #4  
Old 07-31-2010, 02:53 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Default

thanks guys,i will check the fuse box and see what i can find.
thats for the p1388
and about the p1684,i did took the batery posts off to clean them a few days before this happen.thank you
 
  #5  
Old 07-31-2010, 08:12 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,108
Default

dont worry about 1684 it means nothing
 
  #6  
Old 08-01-2010, 11:30 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Default

I went to start it just to see if it would start,and it did.it started for a few seconds than it died again.is there a way totest the ignition coil to see if its working correctly.or any ideas on what it could be the problem .thank you
 
  #7  
Old 08-01-2010, 02:59 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,108
Default

U already know your issue is with the ASD relay circuits that is where u need to concentrate
 
  #8  
Old 08-02-2010, 03:34 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Default

thank you.i swaped the ASD relay in the fuse box with another one in the box,just swaped them around but it didnt do any good.
 
  #9  
Old 08-02-2010, 11:28 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,108
Default

its not an asd relay issue

it is gonna be a wire issue or a pcm issue
 
  #10  
Old 08-13-2010, 08:18 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jul 2010
Posts: 10
Default

well,i went to see if i had spark but there is no spark on any spark plug wire.could it be the computer that went bad.is there a test that maybe could tell you that it did go bad.thank you
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
cchpounder
Chrysler 300, 300C & 300C SRT-8
1
05-17-2011 11:16 PM
z131
Chrysler 200 & Sebring
1
02-27-2011 06:54 PM
lonegum
Chrysler Voyager & Town & Country
0
04-13-2010 08:01 AM
kobbie
Chrysler Voyager & Town & Country
7
10-09-2008 10:10 AM
r.tieleman
Chrysler Voyager & Town & Country
1
03-23-2007 09:04 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: problem with 2003 t/c


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.