2000 Cirrus 2.5L will not start, no spark after replacing timing belt

  #1  
Old 08-11-2014, 04:10 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2014
Location: Indianapolis, IN
Posts: 2
Angry 2000 Cirrus 2.5L will not start, no spark after replacing timing belt

I have a 2000 Cirrus 2.5L that needed a water pump, I tore it down and made sure of the timing mark alignments before taking the belt off. Before bolting it all back together after putting the new water pump and timing belt on I rotated the engine a couple of times and checked the timing marks again and they were right on.

I also replaced the spark plug and plug wires, I had to remove the distributor cap to replace the wires, finished putting everything back together and went to start it and it turns over but will not start. I pulled one of the plug wires and put another plug in the wire and grounded it but I do not see any spark. The distributor and cap were replaced about 2 months ago.

I am at a lose and need some direction where to go next. What things to look at?

In the Chilton's and on a couple of other websites at the very end of the directions it indicated that you need to use a scan tool to "Relearn the Crankshaft and Camshaft alignment" after replacing a timing belt. Is this true and if so, will it keep the car from starting.
 
  #2  
Old 08-11-2014, 09:33 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,115
Default

Im gonna say u messed up something with the cap in that area
 
  #3  
Old 08-12-2014, 05:30 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2014
Location: Indianapolis, IN
Posts: 2
Default

Originally Posted by CHRYSLER TECH View Post
Im gonna say u messed up something with the cap in that area
That was the trick! 1 of the 2 plugs on the distributor came unplugged. Runs like a champ. Thanks!!!
 
  #4  
Old 12-05-2014, 10:36 PM
Senior Member
Join Date: May 2008
Location: Gatineau, QC, Canada
Posts: 119
Default

Quick question for you. I'm doing my Timing belt/water pump on my Cirrus but i cannot remove the rear cover on the belt. I took off the bolts at the back of the block(2 of them) plus everything on the side. Is there anything else i'm missing. My engine as been sitting on the jack all week long.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Justdel
Chrysler 200 & Sebring
3
06-25-2013 11:20 AM
p8ntballnxj
Chrysler 200 & Sebring
2
02-05-2012 07:23 PM
powerman300m
300M, Concorde, LHS, New Yorker
13
12-07-2011 08:57 PM
shaka38
Chrysler Pacifica
2
09-12-2011 10:29 AM
sebringphanatic
Chrysler 200 & Sebring
4
03-22-2008 07:57 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2000 Cirrus 2.5L will not start, no spark after replacing timing belt


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.