New Member Area New to CF? Stop in tell us about you.

Tps problem

  #1  
Old 04-27-2018, 11:48 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Posts: 6
Default Tps problem

Hi i'm working on a 03 Chrysler town and country 3.8 and I'm not getting 5 volts from the pcm for the tps sensor it's only 3.5 to 3.7 coming out what could be the cause of it I have a new pcm (same reading as on one) ,cam/crankshaft sensor and tps.
 
  #2  
Old 04-27-2018, 12:35 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Posts: 6
Default

Tps as in throttle position sensor
 
  #3  
Old 04-28-2018, 10:07 AM
Senior Member
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 798
Default

Start at your basic electricals , test the battery and make sure the ground connections at battery, engine block and chassis are CLEAN and tight.
 
  #4  
Old 04-28-2018, 12:10 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Posts: 6
Default

Grounds are good
 
  #5  
Old 04-30-2018, 03:50 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Posts: 6
Default

Anyone?
 
  #6  
Old 04-30-2018, 05:37 PM
Senior Member
Join Date: Jul 2017
Location: Western NY
Posts: 798
Default

How old is the battery and you need more than a volt reading..you need proper available amps also.Sounds like you need to start checking wiring for corroded connections, if I understand that other sensors are giving the same reference voltage by your posting.
Again check your ground cables from battery to motor and battery...They may LOOK ok but may be corroded on the fastening side of the eyelets. Good Luck!
 
  #7  
Old 04-30-2018, 05:54 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Apr 2018
Posts: 6
Default

I check the ground from end to end battery is new my problem is I can't get the car started and cam,crank,tps etc sensors are coming up on cell codes and they all been replaced and I check each wiring for fried or broken wires
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
jdsaengine
Chrysler Pacifica
2
06-15-2009 04:15 PM
zimba
Chrysler Pacifica
5
06-10-2007 09:50 PM
tmp03tnc
Chrysler Voyager & Town & Country
0
03-29-2006 04:19 PM
davesan
Chrysler Pacifica
0
05-13-2005 07:05 AM
electrocuda
K-Cars
1
04-21-2005 07:06 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Tps problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.