Chrysler 200 & Sebring Whether it be the sedan, coupe, or convertible, this mid-sized model offers a touch of class to every style in it's lineup

Weird problem

  #1  
Old 05-06-2010, 10:32 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2007
Posts: 30
Default Weird problem

2004 Sebring Sedan LX, ~70,000 miles. Maybe someone has experienced this and knows what it is, but when I was traveling about 55 mph the car seemed to lose power briefly (maybe a second) and there is a ding sound at that exact moment but no dash warning lights. It almost seemed like the car shut down for that second because the steering stiffened along with decceleration. This happened once before like 2 years ago, only lasted a second, a ding sound, no dash warning lights. Any ideas?
 
  #2  
Old 05-08-2010, 02:02 AM
Junior Member
Join Date: May 2010
Posts: 1
Default

Sorry don't have any idea about it....
Go for local mechanic he will guide u better..
 
  #3  
Old 05-09-2010, 10:21 PM
dcotter0579's Avatar
Senior Member
Join Date: May 2008
Location: Detroit suburb
Posts: 4,993
Default

Any codes? What engine does that car have?
 
  #4  
Old 05-09-2010, 10:37 PM
Member
Thread Starter
Join Date: Feb 2007
Posts: 30
Default

It's the 4 cylinder engine, it's a base model Sebring. As far as codes, I never thought to check, would it put codes out even if no dash warning light is present? Basically in terms of servicing the car, other than fixing the tranny leaking issue when I first bought the car about 4.5 yrs ago I haven't had anything else done besides routine oil changes, blower motor resistor replacement, and front brake replacement. I haven't gotten a tune up or anything like that.

The first thought I had when this happened 2 yrs ago was that maybe really bad constant vibration caused by the horrible road I was driving ~50 mph on at the time jolted something for a second. But this time I was on a mostly smooth road so there goes the only idea I had.
 
  #5  
Old 05-11-2010, 04:49 PM
dcotter0579's Avatar
Senior Member
Join Date: May 2008
Location: Detroit suburb
Posts: 4,993
Default

Not all codes turn the check engine light on. Checking for codes is the first place to start. Try Autozone. They might do it for you for free.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
tramline
Chrysler Voyager & Town & Country
1
11-16-2009 03:05 PM
donnyohs
300M, Concorde, LHS, New Yorker
22
07-17-2009 03:19 PM
Jason727
Chrysler Voyager & Town & Country
0
05-17-2009 08:24 PM
dcotter0579
Chrysler 200 & Sebring
4
10-05-2008 07:01 PM
thepeel
Chrysler Voyager & Town & Country
0
08-11-2008 01:12 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Weird problem


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.