Chrysler Aspen This new SUV adds a luxury touch to the performance and quality that you would expect from a Chrysler Corp. SUV.

2007 aspen will not shift out of limp home mode

  #1  
Old 08-03-2017, 09:23 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
Default 2007 aspen will not shift out of limp home mode

I have a 2007 aspen 2wd 4.7 flex. Car was great until last year I had to cross a small creek (less than a foot) and the traction control abs and engine lights came on. Engine light was for tps sensor so I changed it and all was well for a few months. Now it eats throttle position sensors, and throws a myriad of codes every time it acts up. Started as stalling at low speed. After waiting a few minutes it would fire up and be fine for a few days and do it again. Now it's stuck in limp home mode, will not shift out of 2nd and takes a lot of throttle to get moving. Trans surges power when going into D or R with a TCM input voltage low code. I've changed the fluid and filters (old fluid was clean but did it anyway) and just changed the shift solenoid. Now with a mopar TPS and shift solenoid pack no difference... I've chased this through the rabbit hole and am about to the end of my rope any ideas?
 
  #2  
Old 08-03-2017, 09:29 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Aug 2017
Posts: 2
Default

[QUOTE=Trent Pilgrim;101493]I have a 2007 aspen 2wd 4.7 flex. Car was great until last year I had to cross a small creek (less than a foot) and the traction control abs and engine lights came on. Engine light was for tps sensor so I changed it and all was well for a few months. Now it eats throttle position sensors, and throws a myriad of codes every time it acts up. Started as stalling at low speed. After waiting a few minutes it would fire up and be fine for a few days and do it again. Now it's stuck in limp home mode, will not shift out of 2nd and takes a lot of throttle to get moving. Trans surges power when going into D or R with a TCM input voltage low code. I've changed the fluid and filters (old fluid was clean but did it anyway) and just changed the shift solenoid. Now with a mopar TPS and shift solenoid pack no difference... I've chased this through the rabbit hole and am about to the end of my rope any ideas? (Parts changed so far input and output speed sensors, TPS( finally got a mopar one from dealer) shift solenoid also from dealer. Cleaned th throttle body, MAPS sensor, ambient air temp sensor, throttle body gasket. Esim, gas cap, PCV small and large, The vacuum canister, vacuum hoses and that's about all I can think of now. I'm about to try the PCM replacement I'm at the end of my rope and just want my car back
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
TheOldShedSquad
Chrysler Voyager & Town & Country
11
05-27-2015 04:58 AM
ghardy7605
300M, Concorde, LHS, New Yorker
10
11-04-2010 09:32 AM
interlock
Chrysler Voyager & Town & Country
11
12-10-2008 07:24 AM
nanu73bear
Chrysler 200 & Sebring
2
09-24-2007 12:31 PM
luellajean
Chrysler Pacifica
4
08-08-2007 07:29 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2007 aspen will not shift out of limp home mode


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.