Chrysler PT Cruiser Offering a sedan and 2 door convertible, both of which offer a naturally aspirated or turbocharged engine, this car has something to offer everyone

Engine Warning Light & Limp Mode at 60mph

  #1  
Old 06-16-2014, 03:05 PM
DPB
DPB is offline
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Default Engine Warning Light & Limp Mode at 60mph

Hi. I have a 2002 Diesel PT Cruiser. As soon as I reach 60mph the engine warning light comes on and the car goes into 'limp mode', losing about 30% power immediately, getting slower the longer I continue to drive. If I pull over and restart the engine, the light goes out and the power starts to return (until I hit 60mph again).

As long as I don't have to go at any speed, such as around town, the car is fine. As soon as I have to do a longer journey I know it's going to be a nightmare!

I've taken it to a garage and they can't find anything wrong and have checked the turbo which they say is fine.

The only other symptom is a lot of black smoke when I accelerate in third gear.

Please can anyone help! Thank you :-)
 
  #2  
Old 06-16-2014, 03:16 PM
DPB
DPB is offline
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jun 2014
Posts: 2
Default

Oh, the error codes are: P0403 and P1685
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
lauren2pc
Chrysler Voyager & Town & Country
2
10-17-2014 08:48 AM
scaryspider
Chrysler Voyager & Town & Country
3
02-20-2009 03:12 AM
flhtci
General Tech
0
08-30-2008 10:26 AM
nanu73bear
Chrysler 200 & Sebring
2
09-24-2007 12:31 PM
luellajean
Chrysler Pacifica
4
08-08-2007 07:29 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Engine Warning Light & Limp Mode at 60mph


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.