Chrysler Voyager & Town & Country The first and foremost name in minivans leading the class since their inception in the 1980s

2001 T&C shuts down when it warms up

  #1  
Old 05-10-2012, 04:35 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 7
Angry 2001 T&C shuts down when it warms up

I have T&C that idles erratic was it warms up and when the temp. needle reaches the 1/2 mark it shuts down, I need some ideas, also the fan does not come on, it came on until today. I changed the water pump and thermostat. 3 days ago. Also when this happens the van looses power, If i am driving, it shuts down. Any help will be appreciated. I love my van. thanks
 
  #2  
Old 05-10-2012, 09:28 PM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,108
Default

what are the codes in the computer?
 
  #3  
Old 05-11-2012, 07:59 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 7
Angry No codes

There are no codes. It was loosing power while driving, was changing gears in a violent manner and threw a P1391, But I have since replaced the Crankshaft sensor and camshaft position sensors and that went away. Now when ever it is cold, I can drive it until it warms up and it shuts down if I am driving or if idling it will do so until it becomes warm then behaves erratic with the rpm needle all over the meter and then shut down.
 
  #4  
Old 05-11-2012, 03:23 PM
Senior Member
Join Date: Oct 2011
Location: California
Posts: 722
Default

When it shuts down are you loosing spark, fuel, or both?
 
  #5  
Old 05-11-2012, 04:51 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 7
Default

Nope, none of the above is lost however i just started it and found a code P0353, so I am going to replace the ignition coil and see if that works.
 
  #6  
Old 05-11-2012, 06:04 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 7
Default

Here is another thing i noticed with the T&C , it now idles rough when cold, but i only changed the plugs and plug wires a last week, the plugs are not fouled, so I am thinking, is it the CPK or CPM acting up again and not throwing any codes. The p1193 disappeared but I am still going to change it. I read somewhere that they sometimes do not throw any codes.
 
  #7  
Old 05-11-2012, 06:05 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 7
Default

Correction, I meant the p0353 disappeared.
 
  #8  
Old 05-11-2012, 10:27 PM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: May 2012
Posts: 7
Default

Question. Could a faulty CPK or CMP sensor cause those symptoms???
 
  #9  
Old 05-11-2012, 10:44 PM
TNtech's Avatar
Senior Member
Join Date: Jul 2010
Location: Tennessee
Posts: 1,234
Default

When it gets warmed up and shuts down, have a meter handy and check the voltage at the larger red cable where it connects to the IPM...NOT at the battery. Then check it AT the battery posts and compare.
 

Last edited by TNtech; 05-11-2012 at 11:07 PM.
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
JAG
Chrysler Voyager & Town & Country
6
05-09-2014 12:49 AM
hkggrl27
Chrysler PT Cruiser
0
01-21-2014 09:26 PM
Walt-Aspen
Chrysler Aspen
1
03-07-2012 11:59 AM
symphonic81
300M, Concorde, LHS, New Yorker
1
01-12-2011 09:21 AM
allsho80
General Tech
16
06-08-2009 01:35 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: 2001 T&C shuts down when it warms up


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.