Aftermarket stereo install - wiring help needed

  #1  
Old 06-18-2007, 06:31 AM
opk
opk is offline
Thread Starter
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
Default Aftermarket stereo install - wiring help needed

Hi. I have a 200 Cirrus. I bought it last month with the factory am/fm/cassette and CD changer controls, but no changer. The factory head unit has a joystick control for the fader/balance.

I bought a stereo at a local place andthe correct year/modelScosche wire harness adapter from Walmart. Wired it correctly except did not hook up the amp pwer wire because I did not think the car had a factory amp. The aftermarket head unit has several pre-outs.

The stereodoes not playvery loudlywith minimal bass even at high volume/bass settings, and the front door speakers so not seem to play at all - only the dash speakers and rear deck speakers seem to work.

Its worth noting I bought a factory CD deck from ebay and it plugged in fine and works BUT only the rear speakers work. The seller is going to give me a refund but claims he tested it and it worked fine.

What gives? What am I doing wrong...I just want to play CDs in the car...Thanks...
 
  #2  
Old 06-18-2007, 08:12 AM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,108
Default RE: Aftermarket stereo install - wiring help needed

Wired it correctly except did not hook up the amp pwer wire because I did not think the car had a factory amp. U wanted to know whats wrong there ya go.

[IMG]local://upfiles/1033/20086AB29C6248D089A6A300FD9D10A5.gif[/IMG]
 
  #3  
Old 06-18-2007, 06:44 PM
opk
opk is offline
Thread Starter
Join Date: Jun 2007
Posts: 2
Default RE: Aftermarket stereo install - wiring help needed

Ok...thanks very much...that helps immensely.

Onefollow-upquestion...the wire harness adapter I bought takes speaker level output from the aftermarket stereo to the amp...but an adapter I saw this morining while researching the problem online takes the pre-outs from the aftermarket unit to the amp. Is it ok to take speaker-level outputs and put them thru the factory amp?

I had an Exploder with a factory amp and had to bypass it to run an aftermarket stereo as I recall...so I just want to make sure I haven't or won't fry something.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
Jason1969
Chrysler Voyager & Town & Country
10
01-11-2016 04:47 AM
christopher0227
Chrysler Pacifica
3
11-11-2013 11:24 AM
ctconline
Chrysler Voyager & Town & Country
4
08-25-2013 08:29 PM
mark44004
Chrysler 200 & Sebring
6
11-11-2010 09:52 PM
Yodastoe
PRIVATE For Sale / Trade Classifieds
1
02-01-2009 10:32 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Aftermarket stereo install - wiring help needed


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.