Transmission failure after engine swap

  #1  
Old 11-30-2014, 02:12 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Nov 2014
Posts: 1
Unhappy Transmission failure after engine swap

I bought a 2000 chrysler cirrus Lxi 2.5 L two months ago. The engine was not running correctly and I decided to swap it with another one.

After replacement, now engine is working very good but there is another problem here. Transmission does not work correctly. When I shift it in Drive mode, It doesn't start running. But when i slam the gas pedal (I mean when the rpm goes higher than 3000) it starts running very very slowly.
It also makes a weird noise (like boom boom) while running.

I hooked up a scanner and got the codes which are listed bellow:
P0700
P0732
P0734
P1782

I also found that it just runs when the transmission fluid is fully filled (more than the maximum level),(about 2 gallons) and I see the fluid leakage underneath the car while it runs.
 
  #2  
Old 11-30-2014, 10:05 AM
CHRYSLER TECH's Avatar
Super Moderator
Join Date: Mar 2006
Location: Norcross GA
Posts: 8,114
Default

ahhhh you get to take the engine or trans back out and see what you did wrong. Sorry to say but its not a natural failure it was man made.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
miles2go
Chrysler Voyager & Town & Country
2
10-11-2013 06:55 AM
allsho80
General Tech
16
06-08-2009 01:35 PM
dusty-schaffner
General Tech
2
02-13-2009 09:30 PM
andbudzi
Chrysler 200 & Sebring
10
02-20-2008 04:07 PM
96concorde
300M, Concorde, LHS, New Yorker
0
09-10-2007 08:15 PM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Transmission failure after engine swap


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.