General Tech Good at troubleshooting? Have a non specific issue? Discuss general tech topics here.

voyager starting issue

  #1  
Old 06-16-2008, 01:18 PM
Thread Starter
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Default voyager starting issue

my friend has a 1998 voyager and it has a weird fault when you try to start it the starter motor won't engage evry time it may take ten to twenty goes for it to engage otherwise it just spins we have tried new starter new battery just not sure what it could be any ideas would be greatly appreciated
 
  #2  
Old 06-16-2008, 02:20 PM
Senior Member
Join Date: May 2008
Location: England
Posts: 541
Default RE: voyager starting issue

did you check the ring gear when you had the starter out?
 
  #3  
Old 06-17-2008, 05:02 AM
Thread Starter
Join Date: Jun 2008
Posts: 2
Default RE: voyager starting issue

yes ring gear was checked it was passed fit for use was wondering if it was an electrical thing maybe immobiliser
 
  #4  
Old 06-20-2008, 08:55 AM
Senior Member
Join Date: Apr 2008
Location: Northern California
Posts: 278
Default RE: voyager starting issue

It may be that the starter gear is not aligned with the flywheel and thus not able to engage regularly. This usually occurs as a result of bent parts or cracked mounts or hardware.
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
wwilk
300M, Concorde, LHS, New Yorker
0
04-18-2012 03:04 PM
kyo001
300M, Concorde, LHS, New Yorker
5
10-15-2010 02:13 PM
kyo001
300M, Concorde, LHS, New Yorker
0
10-11-2010 06:42 PM
jphips
General Tech
2
01-07-2008 03:13 PM
lanman
Chrysler Pacifica
7
02-01-2007 11:26 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: voyager starting issue


Contact Us - Archive - Advertising - Cookie Policy - Privacy Statement - Terms of Service

© 2019 MH Sub I, LLC dba Internet Brands

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.