Loosing Coolant - Chrysler Forum - Chrysler Enthusiast Forums

Chrysler Voyager & Town & Country The first and foremost name in minivans leading the class since their inception in the 1980s
Sponsored by:
Sponsored by:

Loosing Coolant

Reply

 
 
 
  #1  
Old 02-05-2018, 06:36 AM
Junior Member
Thread Starter
Join Date: Jan 2018
Posts: 6
Default Loosing Coolant

Hi, I have a Chrysler Voyager 2.5 CRD Diesel. Daily I need to top up coolant with approximately 3 pints. I cannot see any visible leaks. No coolant on the garage floor. The temperature gauge mostly is around the middle and occasionally goes up to the 3/4 mark. The radiator fan does not seem to switch on. The fuse / relay for the radiator fan seems fine. The oil does not look murky. What could the issue be?
 
Reply With Quote
  #2  
Old 02-06-2018, 03:12 PM
goggs's Avatar
Senior Member
Join Date: Nov 2012
Location: Dumfries....
Posts: 1,735
Default

Bleed the coolant system properly. Get the air out of the top hose/metal pipe. And check Auxiliary heater for coolant at exhaust flexi.
 
Reply With Quote
  #3  
Old 02-11-2018, 07:37 AM
Senior Member
Join Date: Feb 2014
Location: Denmark
Posts: 163
Default

The temp gauge in a CRD never goes up to 3/4 this time of the year , Max 1/2 wich is normal in summer time , in winter time it might be a little lower. "measure needle wide"

How about the coolant pipe to aux heater , Thay can be very rusty and a small leak could just evaporate weil driving .
 
Reply With Quote
  #4  
Old 02-11-2018, 08:10 AM
QinteQ's Avatar
Senior Member
Join Date: Jan 2012
Location: UK
Posts: 1,514
Default

A piece of this gives a temp fix and will move (1) the temp gauge from 1/4 to 1/2 and will shorten by 50% the driving time needed to reach that 1/2 on the gauge [can be dismantled in milliseconds] buy new stuff next winter or pop it in the boot if your middle name is Ebenezer - get the correct diameter size, you will need x3 pieces for a fully covered dam !
 
Reply With Quote
  #5  
Old 02-13-2018, 06:32 AM
Bee's Avatar
Bee
Bee is offline
Senior Member
Join Date: Feb 2011
Location: South Wales
Posts: 115
Default

Hi guys.
I had this problem for about 18 months I disconected the Aux heater and I've had no trouble since. But I will say it was a bit of a pig to blead the system.
 
Reply With Quote
 
 
 
Related Topics
Thread
Thread Starter
Forum
Replies
Last Post
latreto
Chrysler Voyager & Town & Country
1
05-20-2012 06:34 PM
chrycon
300M, Concorde, LHS, New Yorker
0
10-16-2010 09:25 AM
jquinones
Chrysler Voyager & Town & Country
1
12-04-2008 01:54 PM
shadetreemech
General Tech
0
04-12-2008 09:08 AM
fibersport
Chrysler Voyager & Town & Country
4
02-07-2008 01:02 AM


Thread Tools
Search this Thread
Quick Reply: Loosing Coolant


Advertising
Featured Sponsors
Vendor Directory

Contact Us Archive Advertising Cookie Policy Privacy Statement Terms of Service

We are a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for us to earn fees by linking to Amazon.com and affiliated sites.